Isolering lösull

Isolering lösull – InsulSafe

Enklaste sättet att isolera

Vid isolering av vindsbjälklag och snedtak är InsulSafe oftast det bästa alternativet. Det är en snabb och effektiv metod som utförs av specialutbildade entreprenörer, vilket är en garanti för ett proffsigt resultat med hög kvalitet.

InsulSafe är finfördelad glasull som blåses på plats med slang till önskad isolertjocklek. Den tränger in i alla alla vrår, runt balkar och installationer utan att lämna några glipor. InsulSafe ger ett mycket bra isolervärde och eliminerar spill. Dessutom består glasullen til 80% av återvunnet glas vilket är bra för miljön. Vid oljeuppvärmt hus kan energipriset bestämmas med hjälp av tabell 2 nedan.

Vilka är fördelarna med lösull?

  • Säkert resultat
  • Inget spill
  • Höga isolervärden
  • Unikt miljöval
  • Bästa brandklass

En energibesparing

Vindsbjälklaget är den byggnadsdel som är enklast och mest lönsam att tilläggsisolera. Normalt sett har åtgärden betalt sig på något eller några år. Men det är inte bara pengar man sparar. Åtgärden innebär också att byggnadens värde ökar och ger bättre komfort inimhus utan drag och kallras. Dessutom sparas miljön genom koldioxidutsläppen minskas.

Besparningens storlek beror bl a på hur mycket man tilläggsisolerar och var i landet man bor. Tabellen visar energibesparingen för olika bjälklagskonstruktioner vid tilläggsisolering med 400 mm InsulSafe, vid innetemperatur 20C

Broschyrer – Isolering lösull
Kontakta oss för mer information

Produktblad InsulSafe
11 starka skäl att välja InsulSafe